Skip to content

Welk gewicht moet ik kiezen voor mijn padelracket?

Welk gewicht moet ik kiezen voor mijn padelracket?

Het is van belang dat je een optimaal gewicht kiest voor jouw padelracket, omdat het jouw spel tot een serieus niveau kan beïnvloeden. We adviseren voor een gemiddeld niveau spel een gewichtsklasse van 365-375 gr. voor mannen en 350-360 gr. voor vrouwen. Uiteindelijk is natuurlijk de keuze erg persoonlijk en moet je zelf op zoek naar het meest comfortabele gewicht van jou racket.

We verdelen over het algemeen de gewichten in de volgende klassen;

  • Onder 355 gram
  • 356 – 365 gram
  • 366 – 375 gram
  • Boven 375 gram

 

Licht versus zwaarder racket

Een racket met een lager gewicht geeft je meer handelbaarheid en comfort bij slagen en in beweeglijkheid op het veld. Zwaardere rackets geven me meer kracht wanneer je de bal raakt wat zorgt voor meer snelheid in het spel. Je dient rekening te houden dat de keuze voor een ideaal gewicht van belang is om blessures te voorkomen zoals bijvoorbeeld de tenniselleboog. Vaak zijn deze blessures gevolg van overbelasting, wat uiteraard mede veroorzaakt wordt door het gewicht van een racket.

 

Waar moet je rekening mee houden?

Als je protectietape aan de bovenzijde van je racket plaatst om krassen en scheuren te voorkomen, verhoog je uiteraard ook het gewicht van je racket met enkele grammen (6-8). Indien je een overgrip gebruikt geldt hetzelfde, daar de meeste overgrips ongeveer 6-8 gram toevoegen aan het gewicht van je racket. Daarnaast verplaatst de balans van het racket met het gebruik van deze accessoires.

De balans is een hele belangrijke factor als het gaat om gewicht van een padelracket. Balans betreft de verdeling van het gewicht over het gehele racket. Daarom spreken we vaak over racket met het balanspunt hoger of lager in het racket.

Rackets met het gewicht hoger in het racket verliezen wat controle, maar geven je meer kracht in de slagen. Om overbelasting op je pols te voorkomen, kun je het beste kiezen voor een lichter racket indien het balanspunt in het racket hoger ligt.

 

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Terug op voorraad notificatie
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items
Liquid error (layout/theme line 192): Could not find asset snippets/hextom_fsb_main.liquid