Skip to content

Nieuw racket gekocht - Do's and don't's

Nieuw racket gekocht - Do's and don't's

Dus je hebt net een nieuw flitsend padelracket gekocht, maar hoe zorg je er nou voor dat deze voor langere tijd nieuw blijft, of in ieder geval er als nieuw uit blijft zien? We geven je 4 tips om je racket in topconditie te houden.

1. Raap ballen op met je hand. 

Het is verleidelijk om ballen met je racket omhoog te halen, maar vanwege het zand op de baan, gaat jouw racket hier natuurlijk niet blij van worden. 

2. Tik niet tegen andermans racket 

Blij als je een punt scoort of de tegenstander bedanken voor een leuk potje? Doe dit niet door met de rackets tegen elkaar aan te tikken. Je maakt hierdoor namelijk kleine (onzichtbare) scheurtjes in de kern van jouw padelracket. De sterkte neemt af en de kans op een scheur in het blad en frame van het racket worden hierdoor aanzienlijk groter. 

3. Beschermingstape

Wij raden iedereen aan om aan de bovenzijde van je racket beschermingstape / sticker te plaatsen. Hierdoor verleng je de levensduur van jouw racket natuurlijk aanzienlijk. De meeste scheuren en schades ontstaan aan de bovenzijde van een racket door contact met het glas. Met deze beschermtape voorkom je voor een groot deel deze schade!

4. Regenachtig potje gehad? Droog je racket!

Wanneer je een wedstrijd in de regen hebt gespeeld is het belangrijk dat je jouw racket goed droogt! Neem hem mee naar binnen en droog hem eventueel af. Doe je dit niet, dan heb je kans dat het water in de kern van het racket blijft zitten en dit vermindert de levensduur van een racket aanzienlijk. 

5. Vervang op tijd de overgrip

Dit is uiteraard voordehand liggend, maar veel mensen spelen lang door met een oude versleten (over)grip. Dit is visueel goed zichtbaar maar beïnvloedt natuurlijk ook enorm de mate van grip wat je hebt met jouw racket. Vervang daarom tijdig je overgrip.

 

Heb je zelf tips voor het verduurzamen van jouw padelracket? Laat het ons weten!

 

 

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Terug op voorraad notificatie
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items
Liquid error (layout/theme line 192): Could not find asset snippets/hextom_fsb_main.liquid