Skip to content

Beste Padel Racket

Beste Padel Racket

Door de toenemende populariteit van padel krijgen wij bij Padelbaas steeds vaker de vraag wat het beste racket is. Helaas hebben wij hier niet een standaard antwoord voor. Het type racket dat bij je past, hangt van veel factoren af, zoals je niveau en speelstijl.

Ben je pas begonnen en weet je niet wat je speelstijl is? Bij beginners adviseren wij om een racket aan te schaffen met een groot raakvlak. Ben je meer ervaren? Dan kan je rackets uitkiezen op basis van andere kenmerken. Padelrackets zijn er in verschillende vormen. De drie meest voorkomende vormen zijn: rond, traan/druppel en diamant. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Ronde Padelrackets
Padelrackets met een ronde vorm zijn geschikt voor beginners. Door de ronde vorm is het raakvlak groot en is het relatief eenvoudig om de bal te raken.

Diamantvormige padelrackets
Diamantvormige padelrackets zijn geschikt voor meer gevorderde spelers omdat het moeilijker is om met dit soort racket te spelen. Ze bieden minder controle in ruil voor meer vermogen.

Druppelvormige padelrackets
Deze rackets worden veel gebruikt door gemiddelde spelers. Spelers die op zoek zijn naar een goede balans tussen snelheid en controle, zouden voor een druppelvormig padelracket moeten kiezen. Ze bieden een geweldige combinatie van kracht en controle.

 

Balans padelracket

Naast de vorm is de balans belangrijk voor een padelracket. De balans zorgt voor de stabiliteit van je racket. De balans kun je in drie verschillende categorieën indelen:

Lage balans
Padelrackets met lage balans hebben een gewicht dat meer naar het handvat ligt, wat zorgt voor een grotere mate van controle over het racket. Dit soort rackets zijn meestal rond van vorm en zijn ideaal voor alle soorten spelers maar vooral beginners.

Gemiddelde balans
Padelrackets met een gemiddeld balans hebben een gewicht dat tussen het raakvlak en het handvat zit. Dit gewicht wordt beter verdeeld dan hoog en laag padelrackets. Deze padelrackets zijn meestal traan/druppelvormig en bieden een perfecte balans tussen kracht en controle.

Hoge balans
Padelracket met hoog balans hebben het gewicht meer naar het raakvlak toe. Dit zorgt voor maximale hoeveelheid kracht. Dit soort padelrackets zijn meestal diamantvormig.

Zoals je kunt lezen is er voor ieder niveau en speelstijl een ander racket. Bij PADELBAAS is het mogelijk om een racket te testen, zodat je zeker weten dat je een racket hebt die bij jou past! Mocht je een vraag of advies willen krijgen dan kun je ons altijd een berichtje sturen.

De betere merken welke beschikbaar zijn bij Padelbaas:
-NOX
-Bullpadel
-Adidas
-RS PADEL
-TRETORN

 

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Terug op voorraad notificatie
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items
Liquid error (layout/theme line 191): Could not find asset snippets/hextom_fsb_main.liquid